Mijn nascholingen.nl

Hoe maak ik een profiel aan?

U heeft een profiel nodig om u te kunnen inschrijven voor nascholingen. Dit maakt u aan door op de hoofdpagina van nascholingen.nl op de optie ‘inloggen' te klikken en vervolgens een profiel aan te maken, of door in het scherm van een nascholing op ‘inschrijven' te klikken.

Vanwege het registreren van accreditatiepunten in uw dossier bij GAIA/PE-online, is het noodzakelijk dat u ook uw BIG nummer invoert. Medisch professionals zonder voorschrijfbevoegdheid kunnen hun lidmaatschapsnummer van de betreffende beroepsvereniging invoeren, of hun BIG nummer.

In uw profiel kunt u aangeven op welk emailadres u bevestigingen en herinneringen wilt ontvangen. Ook is het mogelijk SMS-herinneringen te ontvangen op uw mobiele telefoon.

Wat als de gegevens in mijn profiel niet kloppen?

Het wachtwoord en eventueel een privé e-mailadres en mobiel nummer kunnen in het persoonlijke gedeelte van de leeromgeving aangepast worden.

Logt u in met uw OWA (OneKey Web Authenticatie) account? Alle gegevens behalve uw eventuele prive e-mailadres en mobiele nummer worden automatisch aangevuld uit het OneKey adressenbestand van IQVIA BV. Als u deze gegevens wilt laten wijzigen, dan kunt u contact met ons opnemen via de menu-optie ‘Contact', of direct met IQVIA via de website nl.onekey@iqvia.com

Hoe kan ik alle nascholingen van AstraZeneca die nog gaan plaatsvinden in mijn regio bekijken?

Via de menu-optie ‘Nascholingen' vindt u ons totale scholingsaanbod. Met de filteropties aan de linkerzijde van het scherm kunt u selecties maken op thema, regio en specialisme.

Algemeen

Ik heb een vraag over het programma, bij wie meld ik me?

Neemt u met vragen over het programma contact met ons op via de menu-optie ‘Contact'. U kunt ook een email sturen naar nascholingen.nascholingen@astrazeneca.com

Inschrijven

Hoe schrijf ik me in voor een nascholing?

In een paar stappen schrijft u zich in voor een nascholing:

 1. Selecteer de gewenste nascholing en klik op het tabblad 'plaats en data'
 2.  Klik bij de gewenste startdatum op 'inschrijven'
 3. Controleer vervolgens alle gegevens en plaats eventueel een opmerking in het opmerkingenveld
 4. Klik op 'Inschrijving versturen'

U heeft zich nu ingeschreven voor de nascholing en krijgt een bevestiging per email.

Kan iemand anders mij inschrijven voor een nascholing?

U kunt alleen uzelf inschrijven voor een nascholing.

Ik heb me ingeschreven voor een nascholing en ik heb nog geen bevestiging ontvangen?

Nadat u zich heeft ingeschreven, ontvangt u binnen 15 minuten een email ter bevestiging. Neemt u, als u deze email niet heeft ontvangen, contact met ons op per telefoon of via de menu-optie ‘Contact' op nascholingen.nl, zodat we uw inschrijving kunnen controleren.

Om de status van uw inschrijving te bekijken, kunt u ook inloggen. Ga vervolgens naar het menu ‘mijn dossier'. In het scherm ziet u uw actuele inschrijvingen en de status. 

Kan iemand anders voor mij in de plaats naar een nascholing gaan?

Indien u niet kunt deelnemen is het in overleg mogelijk dat iemand anders uw plaats inneemt. Neem hiervoor contact met ons op via de menu-optie 'Contact' zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken en dit administratief in orde kunnen maken.

Ik heb me per abuis ingeschreven als POH (ipv arts) of andersom, wat moet ik nu doen?

Als het een nascholing zonder eigen bijdrage betreft, dan kunt u in uw dossier eenvoudig uw inschrijving annuleren en inschrijven voor de juiste nascholing. Ingeval van een nascholing met een eigen bijdrage, vragen we u om via het contactformulier even contact met ons op te nemen.

Het aanmaken van een account is gelukt, maar inschrijven voor een nascholing lukt niet. Het scherm blijft leeg/zwart. Wat moet ik doen?

Als inloggen niet lukt, dan heeft dat waarschijnlijk te maken met de versie van uw internetbrowser. Ons advies is om dan met een andere browser te proberen in te schrijven. Geschikte browsers zijn Internet Explorer (9.0 en nieuwer) en Google Chrome. Lukt het dan nog niet om u in te schrijven? Stuur dan alstublieft een email via het contactformulier met uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en de nascholing waarvoor u zich wilt inschrijven.

Annuleren

Hoe kan ik mijn inschrijving voor een nascholing annuleren?

Het kan altijd voorkomen dat de datum en tijd van een nascholing niet goed uitkomen. Annuleer dan zo spoedig mogelijk, zodat er een plaats vrijkomt voor andere geïnteresseerden. In het geval dat u voor een nascholing een eigen bijdrage heeft betaald, restitueren we deze volledig als u langer dan 14 dagen voor de nascholing annuleert. Meer informatie hierover vindt u onder de menu-optie ‘Informatie'. U kunt uw inschrijving annuleren door via de menu-optie ‘Mijn dossier' de nascholing die u wilt annuleren op te zoeken en op de hyperlink ‘Annuleren' te klikken. U ontvangt binnen 15 minuten een email ter bevestiging van uw annulering.

Kan iemand anders voor mij in de plaats naar een nascholing gaan?

Indien u niet kunt deelnemen is het in overleg mogelijk dat iemand anders uw plaats inneemt. Neem hiervoor contact met ons op via de menu-optie 'Contact' zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken en dit administratief in orde kunnen maken.

Accreditatie

Hoe lang duurt het voordat accreditatiepunten worden bijgeschreven?

Accreditatiepunten worden op basis van een getekende presentielijst verwerkt in ons systeem en doorgegeven aan GAIA/PE-online. Deze verwerking vindt maandelijks plaats. Zodra uw aanwezigheid bij een nascholing door ons is doorgestuurd aan GAIA/PE-online, zijn de accreditatiepunten direct bijgeschreven in uw dossier.

Kan ik een certificaat of bewijs van deelname ontvangen?

Nadat wij de presentielijst van de nascholingsactiviteit hebben verwerkt, kunt u via de menu-optie 'Mijn dossier' en vervolgens het tabblad 'Historie' de nascholing terugvinden in het overzicht van afgeronde nascholingen. Voor iedere nascholing kunt u een bewijs van deelname downloaden door op de knop in de rechterkolom te klikken. Klik hier om naar uw nascholingen.nl-dossier te gaan.

Betaling eigen bijdrage

Kunt u mijn eigen bijdrage terugstorten op een andere rekening?

Wij zijn verplicht om een terugboeking van uw eigen bijdrage te doen via dezelfde betaalwijze als de bijdrage in eerste instantie is afgerekend. Dat betekent dat als u bij voorbeeld met Mastercard een eigen bijdrage heeft betaald en u annuleert uw inschrijving binnen de annuleringstermijn, wij de terugboeking van de eigen bijdrage op dezelfde Mastercard moeten doen. Het is voor ons niet mogelijk om een terugboeking op een andere kaart of andere wijze te doen.

De betaling van mijn eigen bijdrage voor een nascholing is niet goed gegaan. Hoe moet ik dit aanpakken?

Om uw inschrijving volledig af te ronden:

 • log in op www.nascholingen.nl
 • ga naar het menu ‘mijn dossier '. In het scherm ziet u uw actuele inschrijvingen
 • zoek de betreffende nascholing in de lijst op en klik op de knop ‘Betalen'
 • u wordt naar de internetkassa geleid en kunt de eigen bijdrage voldoen via iDeal of creditcard

 

Betalingsmogelijkheden

Hoe kan ik een eigen bijdrage voor een nascholing betalen?

Voor sommige nascholingen geldt een eigen bijdrage voor deelnemers. U kunt uw eigen bijdrage online betalen op nascholingen.nl met iDeal, Mastercard of Visa.

Is er een andere betalingswijze (bijv. factuur/incasso) dan alleen betalen via Ideal of credit card?

Op dit moment kunt u uw eigen bijdrage voldoen via iDeal of creditcard. Als u op het moment van inschrijven uw bankpas, creditcard of rekeningnummer niet bij de hand heeft, dan kunt u uw betaling altijd op een later tijdstip afronden.

 • log in op nascholingen.nl 
 • ga naar het menu ‘mijn dossier'. In het scherm ziet u uw actuele inschrijvingen
 • zoek de betreffende nascholing in de lijst op en klik op de knop ‘Betalen'
 • u wordt naar de internetkassa geleid en kunt de eigen bijdrage voldoen via iDeal of creditcard

 


Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.